صبحانه بخورید
خوردن صبحانه را فراموش نکنید. صبحانه نخوردن باعث کاهش سطح
قند خون میشود. این متخصص میگوید: میزان ذخایر کبد انسان برای تامین انرژی در
حدود 8 تا 12 ساعت کافی است. در افرادی که صبحانه نمیخورند ذخایر کبدی بسرعت به
اتمام میرسد و در چنین حالتی فرد احساس بیحوصلگی و ضعف میکند.
سبزیجات در سبد خانواده
حال این پرسش مطرح است که میوهها و سبزیجات به چه میزان در
کاهش احساس خستگی تاثیر گذارند؟ دکتر قمی میگوید: میوهها و سبزیجات آنتیاکسیدان
دارند. این
مواد سیستم ایمنی را تقویت کرده و با مواد مضری که سرطانزاست مقابله میکنند.
آنتیاکسیدانهای قوی مانند سلنیوم، لیکوپن، ویتامینهای Cو E به طور طبیعی در میوهها و سبزیجات وجود
دارند.
غذاهای دریایی، آجیل، گوشت بدون چربی، غلات سبوسدار،
ماکارونی سبوسدار، لوبیا و حبوبات و محصولات لبنی کمچرب موادی غنی از سلنیوم
هستند. همچنین مصرف آنتیاکسیدانها مانع تخریب سلولی میشود و بروز افسردگی و
آلزایمر را در سالمندان کاهش میدهد.
خوش اخلاقی با مصرف ماهی
بررسیهای زیادی ثابت کرده مصرف غذاهای دریایی در بهبود
حافظه موثر است. دکتر حسن قمی در این باره میگوید: مصرف ماهی در سنین پایینتر در
رشد مغز و پیشرفت سلولهای کودکان موثر است. مصرف امگا 3 و 6 در افراد بزرگسال به
بهبود اختلالاتی مثل افسردگی و پرخاشگری کمک و از پیشرفت آلزایمر جلوگیری میکند.
این مواد در ماهی سالمون، شاه ماهی و ساردین بیشتر از سایر
ماهیهاست. نتایج مطالعات نشان میدهد، با توجه به فوایدی که ماهی و غذاهای دریایی
دارد، مصرف دو تا سه وعده ماهی در هفته میتواند به سلامت بدن کمک کند.
فواید ویتامین
B12
معمولا کمبود ویتامینهای گروه B12 با بیحسی، بیحوصلگی، رخوت و خستگی
همراه است. به گفته این متخصص این ویتامین همراه آهن میتواند از طریق اصلاح کمخونی
به ایجاد خلق و خوی بهتر کمک کند. معمولا دیده میشود افراد کمخون بیحوصلهاند و
از تعاملات اجتماعی دوری میکنند.
نکته حائزاهمیت این که خونسازی هنگامی بدرستی انجام میشود
که همه فاکتورهای مورد نیاز از جمله ویتامین B12،
دیگر گروه ویتامینهای B ازجمله B6، آهن و اسیدفولیک و
ویتامین C و پروتئین کافی در اختیار بدن وجود داشته باشد.گوشتها،جگر، تخممرغ، شیر
و لبنیات، سبوس گندم و آجیلها مواد غذایی حاوی ویتامین B هستند.
خواص شکلات تلخ
شکلات تلخ، چای و قهوه حاوی مواد آنتیاکسیدان است. مواد
آنتیاکسیدان ضدسرطان است. اندروفین موجود در قهوه و چای، حالت شادابی در فرد ایجاد میکند.
دکتر قمی با اشاره به این موارد میگوید: کافئین کمک میکند
عضلات، احیا و گردش خون تقویت شود. همچنین مصرف قهوه، نسکافه و برخی غذاهای محرک
مانند فلفل، خردل و… میتوانند متابولیسم را افزایش دهند و به دنبال آن فرد احساس شادابی
و کاهش خستگی میکند. همچنین چای حاوی آنتیاکسیدانهایی ازجمله ویتامین E و C است که میتواند در
کاهش استرس کمک کند.
آب، مایه حیات
دکتر قمی با اشاره به این که 60 درصد وزن بدن از آب تشکیل
شده است، میگوید: هر زمان که بخواهیم از بدن سمزدایی کنیم آب بهترین ماده است؛
چراکه بازگردش کلیوی را افزایش و عملکرد سیستم گوارش را تنظیم میکند. همچنین آب
منبع فلوراید است که در استحکام استخوانها و دندانها تاثیرگذار است.