اصول مراقبت از نوزاد
::: در حال بارگیری لطفا صبر کنید :::
اصول مراقبت از نوزاد
www.rozex.rozblog.com
نام کاربری : پسورد : یا عضویت | رمز عبور را فراموش کردم

صفحه اصلیخندوانهاصول مراقبت از نوزاد

تعداد بازدید : 78
نویسنده پیام
valahomecare آفلاین


ارسال‌ها : 1
عضويت : 18 /8 /1400
اصول مراقبت از نوزاد

یکی از بهترین و شیرین ترین لحظاتی که یک زوج در زندگی تجربه می کنند ورود فرزند به جمعشان می باشد! با اینکه نوزاد تازه وارد خستگی ها و دردسرهایی با خود به همراه دارد اما با رعایت اصولی که در ذیل گفته می شود، میتوانیم لحظات هر چه شیرین تری را تجربه کنیم.
بعد از ورود یک نوزاد جدید به خانه، لازم است شما به عنوان والدین کودک به دنبال کسب اطلاعات دقیق و درستی در مورد سؤالات بی‌ پایان خود برای مراقبت و نگهداری از کودکتان باشید و در هیچ شرایطی به گفته‌ها و شنیده‌های اطرافیان و باورها و راهنمایی‌های غلط اعتماد نکنید. با ما همراه باشید تا بتوانید مراقبت های درست را از مراقبت های غلط تشخیص دهید.
تغذیه کودک اولین اصول نگهداری از کودکان
تغذیه به موقع کودک بسیار مهم است. یک نوزاد تازه متولد شده باید هر ۲ تا ۳ ساعت یک بار تغذیه شود، به عبارت دیگر در طی ۲۴ ساعت نوزاد به ۸ الی ۱۲ نوبت غذا احتیاج دارد. شش ماه اولیه زندگی نوزاد به شیر مادر وابسته است. شیر مادر حاوی مواد مغذی و آنتی بادی های حیاتی برای رشد کودک است. در هر نوبت حداقل ۱۰ دقیقه به کودک شیر بدهید. چنانچه سینه مادر به درستی در دهان نوزاد قرار گرفته باشد، مادر دردی را در این ناحیه احساس نخواهد کرد و پس از احساس سبکی را در پستان های خود تجربه خواهد کرد. این نشانه ایست برای اینکه کودک شیر کافی دریافت می کند. در صورتی که شیر مادر کافی نیست می توانید کودک را با شیر خشک تغذیه کنید. در هر نوبت بین ۶۰ تا ۹۰ میلی لیتر شیر خشک برای او کافی است. اگر پرستار کودک در منزل دارید حتما این نکات را به او نیز بگویید.
آروغ زدن
پس از اینکه کودک شیر خورد باید آروغ بزند. نوزادان هنگام مکیدن هوا را می بلعند که این باعث ایجاد گاز و قولنج در شکم می شود. آروغ زدن این هوای اضافی را از معده آن ها خارج کرده و به هضم غذا کمک می کند و از درد شکم و کولیک جلوگیری می کند. کودک را با یک دست به آرامی بغل بگیرید و روی سینه خود قرار دهید به طوریکه چانه او روی شانه شما قرار بگیرد. با دست دیگرتان به آرامی به پشت نوزاد ضربه بزنید تا جایی که آروغ بزند.
مراقبت از بند ناف
یکی از جنبه های مهم مراقبت از نوزاد تازه متولد شده مراقبت از بند ناف اوست. باید بسیار مواظب باشید تا به آن فشار نیاید و کنده نشود. نوزاد را با آب ولرم شستشو دهید. محل بند ناف را خشک نگه دارید و با یک پارچه تمیز و نخی خشک کنید. قبل از دست زدن به آن دستتان را ضدعفونی کنید. به دنبال نشانه های عفونت باشید، در صورت قرمزی، تورم، ترشحات بد بو یا چرک و خونریزی به پزشک متخصص اطفال مراجعه کنید. بسیاری از خانواده ها چند هفته اولی که فرزندشان به دنیا آمده است از همراهی مادربزرگ بچه و یا خاله و عمه بهره می گیرند، اما بعضی دیگر نیز ممکن است بخواهند از پرستار کودک با تجربه بهره مند شوند! در هر صورت روزهای ابتدایی تولد نوزاد نیاز به مراقبت و توصیه بیشتری دارد.
پوشک کردن
تعویض مداوم پوشک یکی از جنبه های مهم دیگر هنگام مراقبت از کودک است. اگر کودک شیرخشک کافی یا شیر مادر دریافت می کند، روزانه ۶ تا ۸ بار پوشک خود را خیس می کند و به طور منظم مدفوع می کند. حتی ممکن است مجبور باشید ۱۰ بار پوشکش را تعویض کنید. برای تعویض پوشک به یک تشکچه نرم و مخصوص، دستمال مرطوب، کرم سوختگی یا پودر بچه و پوشک نیاز دارید. چنانچه کودک شما دختر است بهتر است جهت جلوگیری از عفونت ادراری او را از جلو به سمت عقب پاک کنید تا اینکه عقب به جلو و اجازه بدهید نوزاد ساعاتی را بدون پوشک بماند. بعد از هر بار تعویض کودک بدنش را با آب گرم شسته و از لوسیون و یا کرم های مناسب جهت جلوگیری از سوختگی بدن نوزاد استفاده کنند.
تصویر: http://valahomecare.ir/wp-content/uploads/2021/10/vala47.jpg
استحمام
حمام کردن نوزاد تازه متولد شده یک کار حساس است. معمولا کودک سالم به وزن ۲۵۰۰ گرم بین۲ تا ۶ ساعت پس از تولد به استحمام نیاز دارد. به دلیل اینکه مادر و نوزاد یک روز پس از زایمان را در بیمارستان سپری می کنند و یا سردی هوا می توانید این کار را به تاخیر بیاندازید. در صورتی که نوزادتان کم وزن است استحمام را تا قطع شدن بند ناف به تاخیر بیاندازید. بعد از خشک شدن و افتادن بند ناف در هفته ۲ تا ۳ بار نوزاد را حمام کنید.
قبل از استحمام نوزاد مطمئن شوید تمام وسایل او آماده است. حمام را گرم کنید و صابون ملایم کودک، حوله نرم، لوسیون یا کرم کودک، پوشک تمیز و لباس کودک را آماده کنید. حمام قبل از خواب کمک می کند تا کودک خواب آرامی داشته باشد. می توانید از همسرتان یا شخص دیگری بخواهید سر و گردن کودک نگه دارد تا بالاتر از بدنش قرار بگیرد و شما به آرامی بدن نوزاد را شست و شو دهید. پس از حمام بدن کودک را با یک حوله نرم خشک کنید، لوسیون بزنید و پوشک تازه و لباس تنش کنید. حواستان باشد زمانی که آب را روی سر کودک می ریزید به صورت آهسته باشد و از ورود کف به چشمان نوزاد با ریختن آب از سمت پیشانی به سمت عقب جلوگیری می کنید.
ماساژ دادن
ماساژ یک روش عالی برای برقراری ارتباط با کودک است. همچنین به آرامش خواب کودک و هضم غذا کمک می کند. مقداری کمی روغن یا لوسیون را روی دست خود پخش کنید و بدن نوزاد را به آرامی ماساژ دهید. بهترین زمان برای این کار قبل از از استحمام است.
خوابیدن
نوزادان تازه متولد شده باید در ۲ ماه اول زندگی حدود ۱۶ ساعت بخوابند و معمولا بین ۲ تا ۴ ساعت چرت می زنند. اگر خیس و گرسنه باشند بیدار می شوند. چون که کودک باید هر ۳ ساعت یک بار غذا بخورد لازم است که او را برای شیر خوردن بیدار کنید. اگر نوزادتان الگوی خواب ایده آلی ندارد نگران نباشید زیرا چرخه خواب در نوزادان متفاوت است. همچنین مراقب باشید نوزاد به طور مداوم به یک طرف نخوابد و او را بچرخانید تا مانع صاف شدن یک طرف سر او شوید. بسیار مراقب باشید کودک به پهلو بخوابد تا از خفگی احتمالی او جلوگیری کنید.
مادرانی که از شیر خودشان، نوزادشان را تغذیه می کنند باید بسیار به تغذیه خود توجه کنند. از مصرف مواد غذایی نفاخ اجتناب کنند، مواد غذایی که مصرف میکنند بر روی طعم شیر تاثیر زیادی دارد، پس تا جای ممکن از مصرف ادویه های قوی و یا طعم های تند و… دوری کنید تا نوزادتان تغذیه بهتری داشته باشد. مصرف مواد غذایی مغزی تاثیر بسزایی در سلامتی مادر و نوزاد دارد، پس با داشتن علم و آگاهی و به کارگیری شیوه های اصولی بهترین لحظات را برای خود و فرزند دلبندمان خلق کنیم.


امضای کاربر : پرستاری از بیمار آوای زندگی والا
سه شنبه 18 آبان 1400 - 15:36
وب کاربر ارسال پیام نقل قول تشکر گزارش

تمامي حقوق محفوظ است . طراح قالبــــ : روزیکســــ